امروزه هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است . این کشور ۷ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۱۶۱ هزار دلار برنج صادر می کند و ۲۸ درصد سهم در بازار جهانی دارد . تایلند با ۵,۵۷۱,۰۲۹ هزار دلار و ۲۱ درصد پس از آن قرار دارد . ویتنام ، پاکستان ، آمریکا ، میانمار ، چین ، ایتالیا ، برزیل و اروگوئه در رتبه های بعدی قرار دارند .
سال ۱۴۰۱ در گیلان ۷۰۰ هزار تن ، مازندران یک میلیون تن ، گلستان ۲۴۰ هزار تن و در استان های مرکزی و جنوبی ۴۰۰ هزار تن برنج تولید شده است . برنج ایرانی بی شک یکی از محصولات کشاورزی معروف ایران است که نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز بازار خوبی دارد. صادرات به خارج از کشور برای ایران در این شرایط تحریم ، امکان پذیر است .
در این مقاله با آمار و ارقام بررسی خواهیم کرد که کدام کشورها برنج ایرانی را خریداری می کنند ، چه نوع صادرات برنج ایرانی بیشتر است ، روند صادرات برنج ایرانی چگونه است و بسیاری موارد دیگر .
به گزارش ایسنا ، جالب است بدانید ایران به عنوان صادرکننده خوبی برای این محصول دیده می شود. انواع خارجی از کشورهای همسایه وارد می شود . هدف کشورهای صادرکننده یک محصول خاص ، گاه واردات همان کالا برای تامین تنوع مورد نیاز بازار و گاه استفاده از آن برای صادرات به کشورهای دیگر است .
یزدان پناه ، مدیرکل مرکز تجارت بینالملل و پایانه صادراتی برنج ایران، با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی فصلی هستند ، گفت : بهتر است مازاد تولید را در همان فصل برداشت در کشور صادر کنیم . و در فصول دیگر به مقدار لازم خرید می شود تا بتوان قیمت را در طول سال کنترل کرد و تولید کنندگان محصولات بیشتر و با کیفیت بهتری تولید کنند .
البته برخی از محصولات برای ایجاد ارزش افزوده و صادرات مجدد به بازارهای دیگر وارد می شوند که در مورد برنج صدق نمی کند. در تصویر زیر کشورهای واردکننده برنج به ایران و سهم آنها در واردات برنج را مشاهده می کنید و همانطور که مشخص است هند بزرگترین صادرکننده برنج به ایران و پس از آن پاکستان است . اگرچه برنج های هندی و پاکستانی در بازار داخلی وجود دارد ، اما بدون شک می توان گفت که واردات این برنج بیشتر برای مصرف داخلی است .
بازار صادرات برنج ایران :
بنابراین متوجه شدیم که واردات برنج با هدف ایجاد ارزش افزوده و صادرات مجدد انجام نمی شود ، صادرات برنج ایرانی تنها از منبع برنج ایرانی تولید شده در مزارع برنج کشور انجام می شود و البته برنج ایرانی منطقاً با توجه به شهرت ایران به برنج مرغوب، بسته بندی و صادرات محصولات از کشورهای دیگر عاقلانه به نظر نمی رسد .
به دلیل تحریم ها ، بیشتر محصولات ایرانی از طریق واسطه ها به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر می شود و این کشورها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برنج ایرانی را وارد می کنند . نام معروف و شناخته شده برنج ایرانی دلیل اصلی و تنها دلیل این اعتماد است .
صادرات برنج به عراق ، دبی ، عمان و قطر :
مقامات ایرانی نام روسیه و همچنین کشورهای عربی و آمریکایی را مهمترین نقاط صادرات برنج ایران اعلام کرده اند. با توجه به فاصله کم ایران با کشورهای عربی و روسیه که از نظر آب و خاک همسایه هستند و روابط خوب این کشورها ، صادرات محصولات به کشورهای عربی کار سختی نخواهد بود . به ویژه مقرراتی در دستور کار دولت قرار می گیرد که بدون شک کار صادرکنندگان برنج را تسهیل می کند .
همانطور که بارها اشاره شده است ، تحلیل آمار صادرات و واردات مستلزم بررسی روندها است و اعداد به تنهایی نمی تواند معیار مناسبی برای تصمیم گیری باشد . برای پیش بینی آینده بازار برنج باید دید روند واردات این کشورها در سال های اخیر افزایش یا کاهش داشته است ؟ تصویر زیر روند صادرات برنج ایران را در سال ۱۴۰۱ نشان می دهد .
محور افقی این نمودار سهم هر کشور از صادرات برنج ایران را نشان می دهد . این بدان معناست که هر چه کشوری بیشتر به سمت راست متمایل شود ، سهمش از خرید برنج از ایران بیشتر است . محور عمودی نیز نشان دهنده افزایش سالانه واردات برنج ایرانی برای هر کشور است و هر چه دایره یک کشور بیشتر باشد به این معناست که نسبت به سال های گذشته برنج بیشتری از ایران وارد کرده است .
صادرات برنج به عراق عموماً از طریق زمینی و به کشورهای همسایه از طریق دریا انجام می شود . برای این منظور باید با شرکت های حمل و نقل بین المللی برای ارسال بار خود هماهنگ کنید . در حالی که برخی از این شرکت ها نرخ پایین تری دارند ، برخی از آنها با نرخ بالاتری کار می کنند و در ازای آن امکانات رفاهی ویژه ای را در اختیار مشتریان خود قرار می دهند .
صادرات برنج ایرانی به کانادا :
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج تصریح کرد : به طور کلی برنج ایرانی آماده صادرات به روسیه، کشورهای عربی و آمریکایی است. بنابراین صادرات به کشورهای آمریکایی و همچنین روسیه و کشورهای عربی تسهیل می شود و بنابراین کانادا به هدفی مناسب برای صادرات برنج ایرانی تبدیل خواهد شد .
در حال حاضر کانادا بزرگترین مقصد برنج ایرانی است و بیشترین حجم برنج به این کشور صادر می شود . این نشان دهنده ظرفیت این کشور برای خرید برنج از ایران است که طبق جدول زیر ظرفیت افزایش این میزان را دارد .
در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه صادرات برنج به کانادا در زمینه بازاریابی ، دسترسی به لیست مشتریان و خریداران ، تحقیقات بازار و موارد دیگر ، کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به شما ، دارایی ارزشمند ما هستند . می توانید با شماره تلفن های پایین صفحه تماس بگیرید .
صادرات برنج به آلمان :
پس از کانادا و عراق ، آلمان که ۱۳ درصد از صادرات برنج ایران را به خود اختصاص داده است ، سومین مقصد صادرات برنج ایران است و همچنان ظرفیت صادرات بیشتر را دارد . برنج ایرانی به صورت مستقیم و بدون واسطه به آلمان صادر می شود . روش انتقال می تواند هم زمینی و هم هوایی باشد و این بستگی به شرایط و هزینه ای دارد که شما و مشتری در نظر دارید .
در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه صادرات برنج به آلمان در زمینه بازاریابی ، دسترسی به لیست مشتریان و خریداران ، تحقیقات بازار و موارد دیگر ، کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به شما هستند . می توانید با شماره تلفن پایین صفحه تماس بگیرید .
01143144106 آمل عابدی