پدر کشاورزی مدرن کیست؟
نورمن ارنست بورلاگ (25 مارس 1914 – 12 سپتامبر 2009 یک دانشمند کشاورزی آمریکایی و انسان دوست بود که از نظر برخی به عنوان “پدر کشاورزی مدرن” و پدر انقلاب سبز شناخته می شود . او به خاطر فعالیت هایش برنده جایزه صلح نوبل سال 1970 شد .
امروزه کشاورزان از چه فناوری استفاده می کنند ؟
کشاورزی امروز به طور مرتب از فناوری های پیشرفته ای مانند ربات ، پهپادها ، سنسور دما و رطوبت ، اینترنت اشیا تصاویر ، ماهواره ای و فناوری GPS استفاده می کند .
این دستگاه های پیشرفته و کشاورزی دقیق و سیستم های روباتیک این امکان را برای کسب و کارها فراهم می کند که سودآورتر ، کارآمدتر ، ایمن تر و دوستدار محیط زیست باشند .
روشهای مدرن کشاورزی چیست ؟
وقتی نگاهی به گذشته می اندازیم و توسعه کشاورزی در کشورهای توسعه یافته را می بینیم به یک نکته حائز اهمیت بر می خوریم ، کشورهای توسعه یافته زمانی که می خواستند بین صنعت و کشاورزی به یک گزینه اولویت بدهند ، اولویت اصلی را به کشاورزی دادند این درحالی است که در کشورهای در حال توسعه عموما بحث کشاورزی رها شده است و همچنان قشر کشاورز و دامدار جزء دورترین اقشار به فناوری اطلاعات می باشند .
فناوری در فرآیند تولید یک محصول شود . می تواند باعث جلوگیری از ضرر، افزایش بهره وری ، تنوع و ارزش کالا شود .
به عنوان مثال اگر کشاورز بتواند از طریق آموزش الکترونیک اطلاعاتی در مورد بذر مناسب منطقه خودش، بهترین زمان و طریقه کاشت اصولی ، تعداد و دور آبیاری ، زمان مناسب کوددهی و زمان برداشت یک محصول و حتی تکنولوژی پس از برداشت کسب نماید و آن ها را به کار ببندد یقینا باعث افزایش تولید محصولاتی با کیفیت ، تنوع و ارزش کالا می شود . و آنگا یک کشاورز موفق و مدرن تلقی می شود . بدیهی است فناوری اطلاعات اگر درست به کشاورزان عرضه شود و آنها به صورت صحیح به کار گیرند باعث افزایش تولید محصول ، کاهش ضایعات ، مدیریت دقیق در کاشت و برداشت و رونق و بهبود زندگی آنها می شود .
همچنین اگر کشاورز بتواند از خدمات الکترونیک بهره ببرد و تمام درخواست های خود در حوزه باغداری ، کشاورزی ، دامداری و… را بصورت مکانیزه و الکترونیک در تلفن همراه خود یا بر روی بستر اینترنت داشته باشد ، این اتفاق باعث سهولت کار برای آنان شده و می تواند با کمترین مراجعه به متولیان دولتی و خصوصی ، در محل خود اقدام به فروش ، ثبت درخواست ، پیگیری درخواست ، اخذ مجوز خود کند . پیش بینی عوامل موثر در تولید کشاورزی اگر چه امری است پیچیده ؛ اما غیر ممکن نیست . همانطور که می دانیم یکی از مهمترین شاخصها و معیارهای توسعه به مفهوم عام آن (توسعه پایدار) گسترش سطح دانش و اطلاعات در هر یک از ارکان و بخش های یک جامعه پیشرو و پویاست . نقش و تاثیر کشاورزی در توسعه پایدار و همه جانبه به عنوان یکی از ارکان استراتژیک کشور غیر قابل انکار است .
انجام برنامه ریزی های ملی و فرا ملی و استفاده هرچه بهتر از ظرفیت های ناشناخته کشاورزی و همچنین گسترش استفاده بهینه از قابلیت های موجود این بخش نیازمند ایجاد یک تحول اساسی و نگرش جامع به پدیده اطلاع رسانی است . پرداختن به این موضوع امکان برنامه ریزی های دقیق و جامع و جزءنگر را در تمام سطوح و زیر بخش های کشاورزی فراهم می آورد . تحقق نگرش علمی و اقتصادی بر توسعه کشاورزی نیازمند بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق تمامی مسائل و عوامل موثر در بالاترین حد ممکن است. کشور ما به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه ، از نظر شاخص های کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات در زمره کشورهای در حال توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات قرار دارد . فناوری نوین در کشاورزی چیزی جز کاهش تلاشهای انسانی نیست . اکثر کشورهای خارجی از فناوری نوین در کشاورزی پیروی می کنند و سودآوری می کنند .
انواع متدهای کشاورزی مدرن
فناوری اطلاعات در کشاورزی
فاکتورهایی که یک کشاورزی مدرن و علمی می تواند بر تکیه بر فناوری ارتباطات و اطلاعات از آنها متاثر شود و نهایتا به هدف اصلی که همان افزایش کمی و کیفی تولید است منجر شود به شرح زیر است :
فناوری اطلاعات به كشاورزان كمك می كند تا با ایده های مناسب بیاندیشند و تصمیم بگیرند تا بهره وری بازده خود را افزایش دهند .
فناوری اطلاعات با استفاده از تکنولوژی ها و با ترکیب روش های علمی و عملی پیشرفته بخش کشاورزی را بهبود و تقویت کند . از طریق فناوری اطلاعات می توان اطلاعات مربوط به پیش بینی هوا و شرایط آب و هوایی را دانست . این امر به پیشرفت شیوه های طبیعی و بهتر کشاورزی کمک می کند . و این سیستم بازاریابی ، قیمت و کاهش خطرات کشاورزی را بررسی کرده و درآمد را افزایش می دهد و بازارهای مصرف ملی و بین المللی را امکان سنجی و نیاز سنجی می کند . امروزه از فناوری اطلاعات برای اجرای تجارت آنلاین محصولات کشاورزی استفاده می شود . فناوری اطلاعات می تواند ورودی های مختلفی مانند آب ، آفات ، کود و دانه را بهینه کند . می توان از فناوری اطلاعات برای آموزش و ترویج مناسب و پیشرفته هرچه بهتر در کشاورزان شود .
تجربیات کشورهای توسعه یافته نشان داده که کاربرد فناوری های نوین در عرصه کشاورزی نه تنها موجب افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ، تأمین نیاز و حفظ امنیت غذایی در آنها شده بلکه با افزایش راندمان نهاده ها و کاهش مصرف بی رویه سم و کود ، کشاورزی را به صرفه تر و معیشت کشاورزان را بهبود بخشیده است .
شرکت شالیکوبی آمل عابدی با 30 سال سابقه بهترین محصولات خود را در اختیارتان می گذارند . برای هماهنگی با چند شماره زیر تماس حاصل فرمایید .
2005 _ 121 _ 0911
3835 _ 312 _ 0911
0346 _ 127 _ 0911